Menu Sluiten

Stoofpotje met zoete aardappels, linzen en boerenkool (Thema: Een goed begin van 2020)

Voor 1 grote pan van deze stoofpot:

  • scheut olijfolie
  • 2 uien, gesneden in ringen
  • 4 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • 2 eetlepels verse gember, zeer fijn gehakt
  • 2 blikjes linzen, uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 paprika’s, gewassen en in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram boerenkool

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig.
  2. Voeg de knoflook, gember en linzen toe en roer kort door.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 4 minuten mee.
  4. Voeg de zoete aardappel, paprika en pindakaas toe en schep alles goed door elkaar.
  5. Voeg de bouillon toe en kook circa 15 minuten op middelhoge stand.
  6. Voeg dan de boerenkool toe en kook deze nog 2 minuten mee.
Posted in 2020-02-08 (februari), Recepten 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *