Voor 1 grote pan van deze stoofpot:
- scheut olijfolie
- 2 uien, gesneden in ringen
- 4 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
- 2 eetlepels verse gember, zeer fijn gehakt
- 2 blikjes linzen, uitgelekt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 3 paprika’s, gewassen en in blokjes gesneden
- 5 eetlepels pindakaas
- 750 ml groentebouillon
- 150 gram boerenkool
- Verhit de olie en bak hierin de ui glazig.
- Voeg de knoflook, gember en linzen toe en roer kort door.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 4 minuten mee.
- Voeg de zoete aardappel, paprika en pindakaas toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en kook circa 15 minuten op middelhoge stand.
- Voeg dan de boerenkool toe en kook deze nog 2 minuten mee.