Menu Sluiten

Wentelteefjes (Thema: Late Lunch)

  • eieren
  • melk
  • kaneel
  • snufje zout
  • (flink wat) boter
  • wit brood
  • (poeder)suiker
  • steelpan

  1. Meng de eieren met de melk, het kaneel en een snufje zout en klop goed door.
  2. Zet een steelpan op het vuur en doe er flink wat boter in.
  3. De wentelteefjes zuigen als het ware de boter op, dus zorg dat je voldoende boter in de buurt hebt om toe te voegen.
  4. Doop het brood voorzichtig om en om in het eimengsel. Laat het brood niet te lang in het mengsel liggen, want dan valt het uit elkaar voordat je het in de pan hebt gelegd.
  5. Laat even uitdruppen en bak vervolgens in de pan. Per keer zullen er 2 à 3 wentelteefjes in de steelpan gebakken kunnen worden.
  6. Bak beide zijdes goed bruin en zorg dat er steeds voldoende boter in de pan zit. Het hoeft niet op heel hoog vuur, want dan is straks de buitenkant bruin en de binnenkant nog niet gaar.
  7. Leg de wentelteefjes apart in een schaal als ze gebakken zijn en bestrooi ze alvast met een beetje suiker. Bak daarna de volgende wentelteefjes.
Posted in 2019-05-11 (mei), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *