Menu Sluiten

Saus voor bij de Kuku Choma (Thema: Keniaans)

Saus voor over de Kuku Choma.


  • 1 el ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 kop kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 250ml kookroom
  • ¼ kop vers geraspte Parmezaanse kaas
  • citroensap (1 citroen)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 400g wilde spinazie, gesneden

  1. Smelt de boter in dezelfde koekenpan waar de kip in gebakken is.
  2. Voeg de knoflook toe en roer alles ongeveer 1 tot 2 minuten om.
  3. Voeg dan de kippenbouillon, kookroom, Parmezaanse kaas, citroensap en tijm erbij.
  4. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en voeg de spinazie erbij.
  6. Laat het ongeveer 3 tot 5 minuten pruttelen totdat de spinazie geslonken is.
  7. Je kunt de saus apart serveren, of over het vlees gieten en het geheel in de oven ongeveer 15 minuten bakken.
Posted in 2019-11-09 (november), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *