Menu Sluiten

Pilau = gekruide, aromatische rijst (Thema: Keniaans)

Dit is een heerlijke combinatie van rijst met smaakvolle kruiden zoals komijn, kardemom, kaneel, zwarte peper en kruidnagel. Deze aromatische rijst is heerlijk samen met een stoofpot geserveerd met plakjes tomaat en uien.


  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 uien, in stukjes gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • kleine stukje verse gember, geraspt
  • ½ tl kurkuma
  • fijngemalen verse kruiden:
    • 1el hele komijnzaad
    • ½ tl peperkorrels
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 el kruidnagels
    • 1 el kardemom-peulen
  • 1 kop basmatirijst
  • 2 koppen water
  • zout naar smaak

  1. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de uien tot ze karamelliseren.
  2. Voeg de knoflook en gember erbij en bak alles ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg de kurkuma en kruidenmengsel toe.
  4. Voeg een beetje water toe om te zorgen dat het mengsel niet aan de bodem van de pan plakt.
  5. Zet het vuur naar middelhoog en roer de rijst door het uienmengsel voor ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg het water en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.
  7. Verhoog het vuur en breng aan de kook.
  8. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  9. Laat het ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes koken totdat al het water is verdampt.
Posted in 2019-11-09 (november), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *