Menu Sluiten

Ndegu-curry = mungbonen-curry (Thema: Keniaans)

Een heerlijke vegetarische mungbonen-curry. Het is eenvoudig om te maken en is exotisch, kruidig en romig met een intense kokossmaak.


  • 220 g mungbonen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen gember
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 450g tomatenpuree
  • 150g kokosmelk

  1. Kook de mungbonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur.
  2. Laat ze uitlekken en zet ze apart.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
  4. Fruit de fijngehakte ui tot goudbruin.
  5. Voeg de geperste knoflook toe.
  6. Daarna de kruiden en tomatenpuree erbij en bak alles nog 2 minuten. Af en toe roeren zodat alles niet vastplakt aan de koekenpan.
  7. Kokosmelk erbij en laat alles zachtjes koken.
  8. De uitgelekte mungbonen erbij. Laat het nog 15 tot 20 minuten op een laag vuur koken.
Posted in 2019-11-09 (november), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *