Menu Sluiten

Kuku Choma = kip (Thema: Keniaans)

  • 6 grote kippendijen
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el ongezouten boter
  • eventueel Saus voor bij de Kuku Choma

  1. Meng de kippendijen met de citroensap, paprikapoeder, zout en peper.
  2. Dek de kom af met plastic folie en zet het in de koelkast om te marineren voor minimaal 30 minuten. Tip: Hoe langer de vlees marineert, hoe beter.
  3. Verwarm de oven tot 200 °C of gebruik de grill.
  4. Smelt de boter in een koekenpan en gril de kip eventjes aan beide kanten.
  5. Bak de kip ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven tot het gaar is. Schenk eventueel halverwege de grilltijd de saus over de kip en laat deze samen bakken gedurende de laatste 15 minuten van de grilltijd.
Posted in 2019-11-09 (november), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *