Menu Sluiten

Kachumbari = een verse salsa-salade (Thema: Keniaans)

Een verse salsa-salade gemaakt van gehakte tomaten, uien, verse koriander en citroensap.
Kenianen eten ‘kachumbari’ als garnering of als een bijgerecht.


  • 2 middelgrote uien, fijn gesneden
  • 4 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 hete chilipeper/Spaanse peper, fijn gehakt
  • 1 kop fijn gehakte koriander
  • ½ kop versgeperste limoen of citroensap
  • zout en peper

  1. Dompel de uien in warm water en knijp de uien uit om zo de scherpe smaak eruit te halen. (De uien blijven knapperig.)
  2. Meng al de groenten bij elkaar in een saladekom.
  3. Besprenkel met de versgeperste limoen- of citroensap.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Posted in 2019-11-09 (november), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *