Menu Sluiten

Hummus (Thema: Turks)

  • kikkererwten
  • knoflook
  • tahin (op 1 pot kikkererwten ongeveer 3 eetlepels Tahin)
  • sap van citroen of limoen
  • olijfolie
  • komijnpoeder
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • een blender

  1. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  2. Pers de knoflook uit.
  3. Roer de tahin, knoflook, citroensap en scheut olijfolie door elkaar.
  4. Voeg het mengsel toe aan de kikkererwten.
  5. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
  6. Doe alles in een blender en mix het totdat het smeuïg is.
  7. Voeg eventueel nog wat citroensap en olijfolie toe totdat het de juiste dikte heeft.
  8. Knip de peterselie fijn en strooi deze over de hummus.
Posted in 2019-06-22 (juni), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *