Menu Sluiten

Hartige quiche (Thema: Late Lunch)

  • oven
  • quichevorm
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • ongeveer 1,5 dl slagroom
  • peper en zout
  • ongeveer 2 ons geraspte kaas (combi van jong en oud)
  • wat boter om de vorm mee in te vetten

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden
  2. Vet de quichevorm in met wat boter.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm en zorg ook dat er een klein opstaand randje is.
  4. Gebruik eventueel een mesje om het deeg zo te snijden dat het past.
  5. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg.
  6. Snijd de ui klein.
  7. Klop de eieren los met de slagroom.
  8. Voeg wat zout en lekker wat peper toe.
  9. Roer er de geraspte kaas door en de gesneden uien.
  10. Giet dit in de vorm en plaats het in de voorverwarmde oven.
  11. Na ongeveer 20 minuten is het klaar. Let erop dat het niet verbrandt.
Posted in 2019-05-11 (mei), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *