Menu Sluiten

Gevulde aubergine met gehakt uit de oven (Thema: Turks)

  • aubergines
  • tomaten
  • ui
  • knoflook
  • groene pepers (hoeft geen hete peper te zijn)
  • rundergehakt (of vegetarisch gehakt voor een vega-variant)
  • tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • komijnpoeder
  • salća = Turkse (pittige) tomatenpuree (verkrijgbaar bij Turkse winkel)
  • water
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

  1. Was de aubergine en schil de buitenkant in strepen (niet helemaal).
  2. Heb je grote aubergines, snijd deze dan eerst door de helft en verwijder evt. de zaadlijst.
  3. Snijd de aubergine 2x over de lengte in de binnenkant in.
  4. Verhit een pan met olie.
  5. Bak de aubergine ongeveer 5 minuten (totdat ze zacht zijn) in de olie.
  6. Leg ze daarna in een ovenschaal.
    Maak de gehaktvulling:
  7. Tomaten inkruisen en in water leggen, velletje eraf halen.
  8. Was en snijd de ui, knoflook en pepers. Houd wat reepjes groene peper apart.
  9. Gehakt braden.
  10. Daarna ui, knoflook en pepers erbij.
  11. Voeg zout / peper en komijnpoeder toe.
  12. Als alles lekker bruin is, de ontvelde tomaten en de tomatenpuree erbij doen.
  13. Laat alles zachtjes pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.
  14. Schep wat gehaktvulling in de sneden in de aubergines.
  15. Dek af met een plakje tomaat en een reepje groene peper.
  16. Roer 1 eetlepel salća met 300 ml water in een glas (evt. mag deze nog beetje op smaak gemaakt worden met tomatenpuree, zout en peper).
  17. Giet de saus in de ovenschaal bij de aubergine (niet op de aubergine).
  18. Dek het gerecht af met aluminiumfolie en zet de gevulde aubergine 20 minuten in de oven.
  19. Daarna aluminiumfolie eraf en nog 10 minuten in de oven laten nagaren.
Posted in 2019-06-22 (juni), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *