Menu Sluiten

Chili-schotel met taco’s (Thema: Een beetje pit in de winter)

  • rode ui
  • knoflook
  • rundergehakt (of vega-gehakt voor de vegetarische versie)
  • zout
  • peper
  • chilipoeder
  • paprika’s
  • tomaten
  • evt. blikje tomatenpuree (hoeft niet)
  • kidneybonen
  • bruine bonen
  • blikje mais
  • eventueel wat tijm
  • taco’s
  • olijfolie
  • oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (dit is voor de taco’s).
  2. Snijd de rode ui en knoflook.
  3. Fruit ui en knoflook aan in olijfolie.
  4. Voeg het (runder-/vega-)gehakt toe met zout, peper en chilipoeder en bak totdat het gehakt bruin en knapperig is.
  5. Snijd de paprika en tomaten.
  6. Bak de paprika mee met het gehaktmengsel.
  7. Gooi op het laatst de tomaten erbij en laat het zachtjes pruttelen.
  8. Laat de bonen en mais uitlekken in vergiet.
  9. Schep deze door het gehaktmengsel en laat alles goed warm worden.
  10. Eventueel wat tijm toevoegen.
  11. Leg de taco’s op folie of bakpapier in de voorverwarmde oven en volg de aanwijzing op de verpakking voor de oventijd. Let op dat ze niet verbranden.
Posted in 2019-03-30 (maart), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *