Menu Sluiten

Broodje Vega (Thema: Feestje: begin vijfde jaar Buurtkeuken De Laar)

  • aardappels
  • paprika
  • ui
  • peterselie
  • kikkererwten
  • zout, peper, ketjap, cayennepeper (evt. komijnpoeder)
  • bloem
  • ei
  • paneermeel
  • olie (of boter)
  • broodjes

  1. Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in water.
  2. Paprika, ui en peterselie fijnsnijden.
  3. Meng kikkererwten met gekookte aardappel, paprika, ui, zout, peper, ketjap, cayennepeper tot een gladde pasta. Dit kan in een keukenmachine of fijnprakken met een vork.
  4. Voeg wat bloem toe zodat er een stevige massa ontstaat.
  5. Met vochtige handen burgers van de massa maken.
  6. Rol de burger door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.
  7. Bak de burgers in ruim olie en/of boter.
  8. Snijd de broodjes door de helft.
  9. Rooster de broodjes-helften aan binnenkant in een droge pan.

Serveer hierbij het Sausje over vlees- en vega-burger.

Posted in 2019-09-28 (september), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *