Menu Sluiten

Boerenomelet (Thema: Late Lunch)

  • paprika
  • ui
  • champignons
  • eieren
  • zout en peper
  • spekjes
  • steelpan

  1. Was de paprika en verwijder de buitenste laag van de ui.
  2. Snijd de paprika’s in kleine reepjes en de uien in kleine stukjes.
  3. Boen de champignons schoon en verwijder het steeltje.
  4. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Kluts de eieren en meng de groente erdoorheen.
  6. Voeg wat zout toe en wat peper.
  7. Zet een steelpan op het ‘vuur’ en zorg dat het goed warm is.
  8. Verdeel de spekjes over de pan en bak ze lekker uit. Niet helemaal uitbakken, want het eimengsel moet er nog bij en bakt ook nog mee.
  9. Giet het eimengsel erover en zet het vuur wat lager. Als het te snel gaat, is de kans op verbranden te groot en zal het ei van binnen nog niet gaar zijn. Laat het dus langzaamaan garen.
  10. Als de bovenkant niet meer glanst, kun je de omelet voorzichtig omdraaien. Laat het verder garen.
  11. Als beide zijdes mooi goudbruin zijn en het midden is gaar, zet dan het vuur uit en laat de omeletten afkoelen, voordat ze in punten gesneden gaan worden (anders valt de omelet uit elkaar).
Posted in 2019-05-11 (mei), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *