Menu Sluiten

Aardappelschotel (Thema: Een beetje pit in de winter)

  • water
  • zoete aardappels
  • gewone aardappels
  • een aantal eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet 2 pannen met flink wat water op het fornuis en breng het aan de kook.
  3. Schil de zoete en de gewone aardappels.
  4. Snijd ze in grote stukken.
  5. Kook ze apart beetgaar in de pannen met kokend water.
  6. Laat de aardappelstukken afkoelen.
  7. Snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 1 à 2 mm.
  8. Leg ze dakpansgewijs om en om (dus zoete aardappel, gewone aardappel, zoete aardappel, gewone aardappel etc.) in een grote ovenschaal (of in 2 ovenschalen).
  9. Meng de olijfolie met de komijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper.
  10. Proef dit mengsel even af en voeg desgewenst nog wat van de kruiden toe.
  11. Giet dit over de aardappels.
  12. Zet de aardappels in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Let op dat het niet te hard gaat of verbrandt.
Posted in 2019-03-30 (maart), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *