Menu Sluiten

Aardappelsalade (Thema: Feestje: begin vijfde jaar Buurtkeuken De Laar)

  • vastkokende aardappels
  • eieren
  • doperwten (diepvries; mag ook uit pot zijn, maar doperwten in pot zijn zachter)
  • augurken (pot)
  • appels
  • ui
  • mayonaise
  • zout
  • peper
  • peterselie

  1. Schil de aardappels, snijd in kleine stukken (niet te klein anders worden ze snotterig) en kook ze in ruim water.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Doperwten met kokend water overgieten.
  4. Snijd de augurken fijn.
  5. Schil en snijd de appels (als de schil van de appel er mooi uitziet kun je de schil laten zitten, wel de appel goed wassen), ui en gekookte eieren in kleine stukjes.
  6. Spoel de aardappels af zodat ze koud door de salade gaan.
  7. Eventueel de gekookte aardappels nog in kleinere stukjes snijden.
  8. Voeg de kleingesneden augurken, eieren, appels en ui toe. Meng alles rustig door elkaar.
  9. Maak de saus van mayonaise, zout, peper en schep deze door de bovenstaande aardappel massa.
  10. Hak de peterselie fijn en strooi deze op de aardappelsalade.
Posted in 2019-09-28 (september), Recepten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *