Menu Sluiten

Witlofsalade met mandarijntjes en appeltjes (Thema: Kerstmenu)

  • eieren
  • witlof
  • appels
  • bleekselderij
  • peterselie
  • mandarijnen
  • yoghurt
  • mayonaise
  • wat azijn of citroensap
  • honing
  • peper
  • zout
  • rozijnen

  1. Kook de eieren hard en laat afkoelen.
  2. Pel ze hierna en prak ze fijn.
  3. Was de witlof, appels, bleekselderij, peterselie.
  4. Snijd de witlof in kleine stukjes.
  5. Schil de appels en snijd ze in fijne kleine reepjes.
  6. Haal de draden uit de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  7. Hak de peterselie klein.
  8. Pel de mandarijnen en snijd ze in stukjes.
  9. Maag een sausje van de yoghurt, mayonaise, wat azijn of citroensap, honing, peper en zout.
  10. Meng alles door elkaar en strooi ook de rozijnen erdoor.
  11. Proef af en voeg desgewenst nog wat smaakmakers toe.
Posted in 2018-12-22 (december), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *