Menu Sluiten

Tomatensaus voor de Nathasja-schotel (ong. 4 pers.) (Thema: De Nathasja-schotel)

  • stuk of 5 rijpe tomaten
  • 2 paprika’s bijv. rood en/of geel
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 à 2 uien (gewoon of rode)
  • zout en peper naar smaak
  • cajunkruiden naar smaak of wat ketoembar (gemalen korianderzaad), djinten (komijnzaad) en djahé (gemberpoeder)
  • scheutje ketjap manis
  • schepje suiker
  • eventueel wat chilipoeder

  1. Kerf de tomaten in, zodat je na het koken de velletjes gemakkelijk kunt afhalen.
  2. Kook water en leg daar een paar seconden de tomaten in en haal de velletjes van de tomaten.
  3. Snij de tomaten in stukjes.
  4. Was de paprika’s.
  5. Snijd de paprika’s, knoflook en uien klein.
  6. Doe in een hoge pan wat olie en fruit hierin de uien en knoflook.
  7. Voeg een minuutje later de paprika toe en laat het paar minuutjes zachtjes bakken.
  8. Doe hierna de tomatenstukjes erbij en roer goed door.
  9. Kruid het met zout, peper, wat kruiden, ketjap manis en suiker.
  10. Laat het hierna half uurtje zachtjes sudderen, voeg eventueel wat water toe als het teveel inkookt.

Deze saus heeft u nodig voor de Nathasja-schotel.

Posted in 2018-08-18 (augustus), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *