Menu Sluiten

Stoofvlees uit de snelkookpan (Thema: “Vergeten groenten”)

  • rundvlees
  • uien
  • knoflook
  • 1 tomaat (Het zuur van de tomaat zorgt ervoor dat het vlees lekker zacht wordt.)
  • roomboter en/of olie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • water
  • laurierblad
  • evt. jeneverbessen
  • snelkookpan

  1. Snijd het rundvlees in blokjes. 
  2. Snijd de uien grof en de knoflook wat fijner. 
  3. Was de tomaat en snijd deze in stukjes.
  4. Bak in een gewone pan met wat roomboter en/of olie het rundvlees rondom bruin.
  5. Peper en zout het vlees.
  6. Voeg de Italiaanse kruiden erbij en bak de uien en knoflook mee.
  7. Voeg daarna de tomatenstukjes erbij en bak even mee.
  8. Giet wat water erbij zodat het vlees nagenoeg onderstaat.
  9. Voeg het laurierblad en evt. de jeneverbessen toe.
  10. Giet het over in de snelkookpan.
  11. Laat het ongeveer anderhalf uur pruttelen in de snelkookpan.
Posted in 2018-11-11 (november), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *