Menu Sluiten

Spruitjes-veldslastamppot (Thema: Stamppot-buffet)

  • pastinaak
  • veldsla
  • spruitjes
  • aardappels
  • melk
  • boter
  • peper en zout

  1. Schil de pastinaak en aardappels.
  2. Zet deze op met heet water en een vleugje zout.
  3. Schil eventueel de spruitjes.
  4. Als de aardappels koken, doe je de spruitjes erbij. Je kan de spruitjes eventueel ook apart koken.
  5. Wanneer de aardappels en spruitjes gaar zijn (prik zo nu en dan met een vork in de aardappels en spruitjes), giet je deze af.
  6. Doe alles bij elkaar en doe er ongeveer 100 gram boter bij en wat melk, niet te veel!
  7. Stamp dit geheel tot een grove puree en maak het eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Schep als laatste de veldsla erdoorheen.
Posted in 2018-02-03 (februari), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *