Menu Sluiten

Rösti (Thema: Kerstmenu)

  • aardappels
  • kaas
  • uien
  • knoflook
  • spekjes
  • zout
  • peper
  • eieren
  • olie
  • roomboter

  1. Schild de aardappels en rasp deze grof.
  2. Rasp de kaas grof.
  3. Snijd de uien en knoflook klein.
  4. Bak eventueel de spekjes al wat uit.
  5. Meng alles door elkaar met zout en peper en een paar geklutste eieren.
  6. Verwarm olie en roomboter in een grote koekenpan.
  7. Schep hoopjes van het mengsel in de pan (houd genoeg ruimte over, want het zal nog wat uitstromen), zodat het kleine pannenkoekjes worden qua vorm.
  8. Bak ze aan beide zijden goudbruin.
  9. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een bord of schaal op warme rechauds (warmhoudplaat) en ga verder met de volgende lading totdat het mengsel/beslag op is.
Posted in 2018-12-22 (december), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *