Menu Sluiten

Rodekoolstamppot met honingappeltjes (Thema: Stamppot-buffet)

  • rode kool
  • kaneel
  • suiker
  • aardappels
  • melk
  • boter
  • peper en zout
  • appels
  • uien
  • honing

  1. Rasp de rode kool goed fijn.
  2. Zet deze meteen op met heet water, 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel. De rode kool heeft het langst nodig aan tijd.
  3. Schil de aardappels.
  4. Snijd de geschilde aardappels in kleine stukken en zet deze op met heet water en een vleugje zout.
  5. Schep zo nu en dan de rode kool goed door en voeg er eventueel naar smaak wat meer suiker en kaneel toe.
  6. Schil ondertussen de appels en snijd deze in partjes.
  7. Doe ze in een bak en pers er wat citroen of limoensap overheen. Dit voorkomt dat de appels bruin kleuren.
  8. Snijd de uien in halve ringen.
  9. Als de aardappels gaar zijn giet je deze af. Doe dit ook met de rode kool.
  10. Voeg de goed uitgelekte rode kool bij de aardappels.
  11. Doe er ongeveer 100 gram boter bij en wat melk, niet te veel!
  12. Stamp dit alles tot een grove puree.
  13. Maak het eventueel op smaak met peper en zout.
  14. Bak de uien en appeltjes in boter ongeveer 3 à 4 minuten zachtjes aan.
  15. Voeg er daarna 2 à 3 eetlepels honing doorheen en bak alles 1 minuut goed door.
Posted in 2018-02-03 (februari), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *