Menu Sluiten

Pastinaakpuree (Thema: “Vergeten groenten”)

  • pastinaak
  • regenboogwortels
  • aardappels
  • peterselie
  • melk
  • zout en peper

  1. Was en schil de pastinaak, de regenboogwortels en de aardappels.
    Houd de aardappels apart van de groenten.
  2. Snijd de aardappels in stukken.
  3. Snijd de pastinaak en wortels in stukjes (niet te klein, maar zeker niet te groot).
  4. Was de peterselie en snijd dit fijn en houd het apart in een bakje.
  5. Kook de aardappels in water met een beetje zout gaar en giet ze af.
  6. Kook apart de pastinaak en de wortels al dente tot gaar (niet te zacht) en giet deze af.
  7. Pureer de aardappels met wat melk.
  8. Voeg zout en peper toe, roer door en proef even af.
  9. Roer hier de pastinaak, de wortels en de gehakte peterselie doorheen.
  10. ​Proef af en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Posted in 2018-11-11 (november), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *