Menu Sluiten

Kipsalade (Thema: Zinderende zomerse salades)

  • 300 gram fusilli (pasta)
  • 2 friszoete appels
  • 150 gram wortel (is ook voorgesneden als julienne te koop)
  • 200 gram slamelange
  • 100 gram ijsbergsla
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 150 ml honingdressing (kant-en-klaar kopen of zelf maken, zie recept Honingdressing voor kipsalade)
  • eventueel wat croutons (kant-en-klaar kopen of zelf maken, zie recept Croutons)

  1. Kook de fusilli beetgaar, afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  2. Snijd de appels in stukjes.
  3. Snijd de wortel julienne (in reepjes).
  4. Scheur of snij de slamelange en ijsbergsla in smalle repen.
  5. Maak een honingdressing (of uit een pot/of flesje).
  6. Snijd de gerookte kip in reepjes.
  7. Meng alles goed door elkaar samen met de kipreepjes.
  8. Eventueel wat croutons erbij voegen.
Posted in 2018-06-23 (juni), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *