Menu Sluiten

Kentang goreng = Gekruide mini frietjes/frites (friet-chipjes) (Thema: Indisch koken)

Kentang goreng is een lekker bijgerecht voor bij de rijst. Deze Indische frietjes zijn natuurlijk ook gewoon te koop bij een toko of bij een supermarkt, maar zelfgemaakt zijn ze toch wel erg lekker en zo veel werk en moeilijk is het echt niet.


  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olie
  • 3 theel. sambal oelek
  • 1 theel. trassie
  • 1 theel. laos
  • 1 blokje gula djawa (Indische bruine suiker)
  • 4 salamblaadjes
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 8 zakjes mini-frietjes/-frites (friet-chipjes)

  1. Pel de ui en de knoflook.
  2. Hak ze zeer fijn en fruit ze in de olie.
  3. Voeg de sambal, trassie, laos, suiker, salam en ketjap toe.
  4. Laat deze brei zachtjes koken tot het geheel een dikke massa (stroop) is.
  5. Haal tot slot de frietjes erdoorheen. Wel vooral blijven roeren/omschudden en zeker niet laten aanbakken.
  6. Na het afkoelen vormt het een min of meer knapperige laag met stukjes ui en sambal.
    Het is heerlijk om te snoepen of als extra bijgerecht bij uw rijsttafel.
Posted in 2018-05-12 (mei), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *