Menu Sluiten

Indische satésaus (Thema: Indisch koken)

  • pindakaas
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • theelepel djahé (gemberpoeder)
  • iets minder dan een theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
  • flinke scheut ketjap manis
  • half blok santen of kokosmelk
  • water
  • theelepel sambal oelek
  • blokje gula djawa (Indische bruine suiker)
  • ongeveer 4 blaadjes djeroek poeroet (blad van de Indonesische citroenboom)

  1. Verwarm alle ingrediënten langzaam in een hoge pan. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
  2. Als de saus te dik is, voeg je meer water toe.
  3. Saus een zachtjes laten sudderen, zodat het wat kan inkoken.
  4. Proef of de saus goed op smaak is. Anders naar smaak kruiden, ketjap en/of gula djawa toevoegen.
Posted in 2018-05-12 (mei), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *