Menu Sluiten

Heldere groentebouillon (Thema: Kerstmenu)

  • wortels
  • bleekselderij
  • prei
  • peterselie
  • bouillon

  1. Was de wortels, bleekselderij, prei en peterselie en dep dit weer droog.
  2. Snijd wortels julienne, dat wil zeggen in kleine, dunne reepjes.
  3. Snijd de draden van de bleekselderij eraf (vraag eventueel om uitleg) en snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  4. Halveer de preibladeren in de lengte en snijd in dunne, kleine reepjes.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verwarm de bouillon en breng zachtjes aan de kook.
  7. Voeg de wortels, bleekselderij en prei de laatste 10 minuten toe en laat zachtjes mee koken.
  8. Proef of de groente beetgaar is, dus niet al te zacht.
  9. Voeg hierna de peterselie toe, roer goed door en serveer de soep warm.
Posted in 2018-12-22 (december), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *