Menu Sluiten

Groenteballetjes (12 balletjes, ± 4 pers.) (Thema: Feestje: begin vierde jaar Buurtkeuken De Laar)

  • 100 gram bulgur
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram worteltjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • blikje kikkererwten, ongeveer 150 gram
  • 20 gram basilicum
  • 1 ei
  • 60 gram panko (= Japans broodkruim/paneermeel)
  • 0,5 citroen (geraspte schil)

  1. Doe de bulgur samen met 1 liter kokend water in een bakje met deksel.
  2. Sluit af en laat 15 minuten rusten.
  3. Doe de diepvrieserwten in een kom. Giet er kokendheet water op en laat 5-7 minuutjes staan.
  4. Snijd de wortel in hele kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de groenten op laag vuur voor 10 min.
  6. Doe ondertussen de kikkererwten samen met de blaadjes basilicum en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine.
  7. Maal de kikkererwten totdat je een gladde crème overhoudt.
  8. Wanneer de bulgur klaar is, haal je hem met een vork los.
  9. Voeg de helft van de bulgur toe aan het kikkererwtenmengsel. Maal opnieuw tot dat je een gladde crème hebt.
  10. Doe het mengsel over in een grote kom.
  11. Doe de bewaarde helft van de bulgur erbij.
  12. Giet de erwtjes goed af en voeg toe.
  13. Doe de groenten uit de koekenpan erbij.
  14. Klop het ei los en voeg toe.
  15. Doe de panko en de rasp van de halve citroen erbij en kneed goed.
  16. Proef even of je zout of peper wilt toevoegen.
  17. Zet alvast een bord klaar waar je de balletjes op kunt leggen.
  18. Rol balletjes ervan en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast. Langer is nog beter.
  19. Bak het in de olie goudbruin.
Posted in 2018-09-29 (september), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *