- 100 gram bulgur
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 100 gram worteltjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- blikje kikkererwten, ongeveer 150 gram
- 20 gram basilicum
- 1 ei
- 60 gram panko (= Japans broodkruim/paneermeel)
- 0,5 citroen (geraspte schil)
- Doe de bulgur samen met 1 liter kokend water in een bakje met deksel.
- Sluit af en laat 15 minuten rusten.
- Doe de diepvrieserwten in een kom. Giet er kokendheet water op en laat 5-7 minuutjes staan.
- Snijd de wortel in hele kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de groenten op laag vuur voor 10 min.
- Doe ondertussen de kikkererwten samen met de blaadjes basilicum en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine.
- Maal de kikkererwten totdat je een gladde crème overhoudt.
- Wanneer de bulgur klaar is, haal je hem met een vork los.
- Voeg de helft van de bulgur toe aan het kikkererwtenmengsel. Maal opnieuw tot dat je een gladde crème hebt.
- Doe het mengsel over in een grote kom.
- Doe de bewaarde helft van de bulgur erbij.
- Giet de erwtjes goed af en voeg toe.
- Doe de groenten uit de koekenpan erbij.
- Klop het ei los en voeg toe.
- Doe de panko en de rasp van de halve citroen erbij en kneed goed.
- Proef even of je zout of peper wilt toevoegen.
- Zet alvast een bord klaar waar je de balletjes op kunt leggen.
- Rol balletjes ervan en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast. Langer is nog beter.
- Bak het in de olie goudbruin.
Deze pagina delen? Kopieer de URL of klik op een van onderstaande knoppen om het te delen via e-mail of socials: