Menu Sluiten

Gevulde champignons (Thema: Kerstmenu)

  • oven
  • paprika’s
  • champignons
  • uien
  • knoflook
  • wortels
  • peterselie
  • kaas
  • gehakt (kan weggelaten worden voor een vegetarische variant)
  • zout, peper en bv. cajunkruiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de paprika’s en snijd deze klein.
  3. Maak de champignons schoon met een stuk keukenrol en snijd de steeltjes eraf.
  4. Snijd de uien en knoflook fijn.
  5. Was de wortels en rasp deze.
  6. Was de peterselie, dep droog en snijd deze fijn.
    Houd een bakje met champignonvlees, ui, knoflook, peterselie, wortels en paprika apart voor vega’s.
  7. Hol de champignons uit en bewaar het champignonvlees wat je eruit gehaald hebt.
  8. Zet de uitgeholde champignons op een bakplaat, zodat ze straks gevuld kunnen worden.
  9. Hak het overgebleven champignonvlees klein.
  10. Rasp de kaas fijn.
  11. Bak het gehakt rul en voeg hier de uien en knoflook bij.
    Bak apart voor de vega’s zonder het gehakt.
  12. Kruid het gehakt-uien-knoflook-mengsel met zout, peper en bv. cajunkruiden.
  13. Voeg de wortels, paprika en champignonvlees toe en bak het zachtjes mee.
  14. Voeg op het laatst de peterselie toe.
  15. Nu komt een secuur werkje: vul de champignons met het gehakt-/groentemengsel.
  16. Strooi er voorzichtig wat kaas overheen.
  17. Zet de champignons in de oven voor ongeveer 15 minuten of wat langer, totdat de champignons gaar zijn en de kaas gesmolten.
Posted in 2018-12-22 (december), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *