Menu Sluiten

Gekruide rundergehaktballen (Thema: Stamppot-buffet)

  • gehakt
  • eieren
  • paneermeel
  • peper en zout
  • cajunkruiden

Cajunkruiden kunt u kant-en-klaar kopen in de supermarkt. U kunt echter zelf ook een kruidenpotje met Cajunkruiden maken. U neemt (bijvoorbeeld) een leeg 1-persoons-jampotje en daarin mengt u 3 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 1,5 theelepel cayennepeper, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel tijm. U kunt deze zelfgemaakte Cajunkruiden voor meerdere gerechten gebruiken.


  1. Maak het gehakt aan met eieren, paneermeel, cajunkruiden, peper en zout.
  2. Maak met de ijstang afgestreken bollen gehakt en vorm hier de gehaktballen van.
  3. Bak deze vervolgens in boter goud bruin.
  4. Als ze mooi bruin zijn, blus je alles af met warm water tot dat de gehaktballen net onder staan. Dit wordt de jus voor de stamppotten.
  5. Laat de gehaktballen nu zachtjes gaar worden.
Posted in 2018-02-03 (februari), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *