Menu Sluiten

Frikadel goreng = Indische frikadel (Thema: Indisch koken)

Een weetje: ‘frikadel’ (zonder ‘n’) is een soort gehaktbal, terwijl ‘frikandel’ (met ‘n’) de bekende langwerpige vleessnack is (Bron: Onze Taal)


  • 2 kg rundergehakt
  • 8 eieren
  • 14 grote gekookte aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 kleine lombok (Indonesische rode peper)
  • 6 teentjes knoflook
  • een beetje selderie
  • nootmuskaat, peper en zout naar smaak
  • olie
  • een klein beetje ketjap manis

  1. Snijd de ui, de lombok en knoflook fijn en fruit ze in de olie.
  2. Maak de aardappelen fijn.
  3. Vermeng ze met het gefruite ui-mengsel en de overige ingrediënten.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Maak er enigszins platgedrukte ronde balletjes van en bak die in de warme olie gaar. Let op… niet te zwart!

 

Posted in 2018-05-12 (mei), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *