Menu Sluiten

Bonensalade met mais en chilidressing (Thema: De Nathasja-schotel)

  • 1 blik maiskorrels
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 1 blik Black eye(d)-bonen of varieer met de bonensoorten
  • 1 rode ui
  • 1 paprika (kleur maakt niet uit)
  • klein bosje koriander
  • zakje tortillachips

Dressing

  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 75 milliliter rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • halve theelepel komijnpoeder (djinten)
  • halve theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels chilisaus

  1. Giet de mais af en giet de bonen af.
  2. Snijd 1 rode ui in zeer dunne ringen.
  3. Snijd 1 paprika in miniblokjes.
  4. Was de koriander en snijd deze fijn.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  6. Meng de bonen, mais, rode ui, paprika en koriander met de dressing.
  7. Serveer het met de tortillachips.
Posted in 2018-08-18 (augustus), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *