Menu Sluiten

Atjar ketimoen = Indische komkommer salade (Thema: Indisch koken)

  • 6 grote en verse komkommers
  • zout
  • 3 uien
  • 3 lombok (of 2, afhankelijk van scherpte)
  • Optioneel boemboe: (Dit hebben we tijdens deze Buurtkeuken niet gebruikt.)
    • 9 teentjes knoflook
    • 12 kemirienoten
    • koenjit vers of 3 theelepel koenjitpoeder
    • gember vers (djahé) of 3 theel. poeder
  • 6 eetl. olie
  • 600 ml azijn (wit)
  • 6 eetl. rietsuiker / gula djawa (Indische bruine suiker)

  1. Snijd eerst de ongeschilde komkommers in kleine stukjes. Bestrooi deze met zout en laat de komkommer goed uitlekken.
  2. Snijd de ui en de lombok zeer fijn.
  3. Optioneel: Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
  4. Verhit in een wok/wadjan de olie. Fruit hierin de ui (samen met de boemboe als u dat gebruikt) voor ongeveer 2 minuten. Vergeet niet goed te roeren, want het brand zo aan!
  5. Voeg dan de azijn, de suiker en de lombok toe en laat het eventjes aan de kook komen.
  6. Warmtebron uitzetten en nu de komkommer toevoegen en het geheel laten afkoelen.
Posted in 2018-05-12 (mei), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *