Menu Sluiten

Appeltaart in een glaasje (Thema: Kerstmenu)

Dit is het lekkerste als de custard en appeltjes nog warm zijn.


  • appels
  • koekjes
  • (room)boter
  • slagroom
  • suiker
  • pakje om custard te maken
  • kaneel

  1. Was de appels en snijd deze in stukken (niet te klein, zoals bij een appeltaart).
  2. Maal de koekjes (in een keukenmachine) fijn.
  3. Verwarm wat boter en vermeng dit door de kruimels.
  4. Vul de bodem van de glaasjes met dit mengsel en druk aan.
  5. Klop de slagroom stijf met wat suiker en zet koud weg totdat je het gaat gebruiken.
  6. Maak custardvla (geen pudding) volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Bak in een koekenpan met roomboter de appeltjes.
  8. Voeg suiker en kaneel toe. Laat het stroperig worden.
  9. Vul nu de glaasjes verder met custardvla, hierop de gebakken appeltjes en voor het serveren een toef slagroom (en wat kaneelpoeder erover heen gestrooid).
Posted in 2018-12-22 (december), Recepten 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *