Menu Sluiten

Zapallito italiano = Courgette-aardappelschotel (Thema: Chileens)

  • 1/2 kg. aardappels
  • 3 courgettes
  • 250 gr. gehakt
  • 2 uien
  • knoflook
  • peper, zout en/of diverse kruiden
  • geraspte kaas

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Kook ze vervolgens beetgaar met een beetje zout en giet ze hierna af.
  3. Snijd van beide kanten van de courgettes een stukje af.
  4. Was de courgettes schoon en snijd het in stukjes.
  5. Zet de courgette op in een pan met een beetje zout. Er komt veel vocht vrij van de courgette, waardoor de courgette gaar pruttelt in zijn eigen vocht. U hoeft het vocht niet af te gieten, want het wordt gebruikt.
  6. Snijd de uien en knoflook fijn.
  7. Bak het gehakt met de ui en knoflook en de kruiden gaar in een pan.
  8. Meng nu de courgette met het vocht door de aardappels en het gehakt en roer dit goed door. Maak er geen puree van. 
  9. Stort het geheel in een grote schaal en strooi hierover de kaas. Door de warmte van het gerecht zal de kaas smelten.
Posted in 2017-01-14 (januari), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *