Menu Sluiten

Tapenade van rucola, knoflook, pecorino, basilicum en pijnboompitjes (Thema: Zomerse salades)

  • 150 gram rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram pecorino (= kaassoort)
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 gram pijnboompitjes

  1. Doe de rucola in een kom.
  2. Snijd drie teentjes knoflook fijn en de pecorino in blokjes.
  3. Doe alles in de kom waar de rucola in zit.
  4. Doe er flink wat basilicumblaadjes bij.
  5. Doe 200 ml olijfolie erbij.
  6. En wat peper en zout.
  7. Pureer alles tot de dikte van een pesto is bereikt.
  8. Voeg, als het te droog is nog wat extra olijfolie toe.

Serveer met stukjes Turks brood.

Posted in 2017-07-08 (juli), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *