Menu Sluiten

Stroganoff-stoofpannetje met vegetarische balletjes (Thema: Valentijnsmenu)

  • 300 gram verschillende noten
  • peterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram paneermeel
  • peper en zout
  • 1 à 2 eieren
    Voor de saus:
  • 2 paprika’s
  • 100 gram champignons
  • 2 grote rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 liter water
  • peper en zout en/of andere kruiden

  1. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze grof. 
  2. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas en de paneermeel toe en doe er wat zout en peper bij. Maal ze weer wat kort door.
  3. Voeg als laatste de eieren toe (niet tegelijk) tot het begint te plakken. Test dit door te voelen of het mengsel kneedbaar is.
  4. Maak van het mengsel kleine balletjes.
  5. Verhit een pan en doe er een scheut olie in. Bak hier de balletjes in tot ze goudbruin van kleur zijn.
  6. Haal de balletjes uit de pan en doe ze in een schaal.
  7. Snijd de paprika in kleine dunne reepjes, de champignons in dunne plakjes en de rode ui in halve ringen.
  8. Pers of snijd 1 teentje knoflook. Hak de peterselie fijn.
  9. Bak de uien, paprika, champignons en de knoflook in het bakvet van de balletjes en voeg 1 eetlepel paprikapoeder toe.
    Bak ze tot de groenten licht geslonken zijn.
  10. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en bak dit 1 minuutje mee.
  11. Voeg 0,5 liter warm water toe en breng het op smaak met zout en peper en/of andere kruiden.
  12. Breng het geheel aan de kook.
  13. Zet de pit laag en laat het zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten.
  14. Als de saus aan de dunne kant is kunt u deze aandikken met een mengsel van koud water en maizena of aardappelzetmeel.
  15. Voeg als laatste de vegetarische balletjes toe aan de saus.

Merk op dat stappen 7 t/m 14 (bijna) hetzelfde zijn als de stappen 5 t/m 12 van het recept Stroganoff-stoofpannetje met gehaktballetjes. Alleen hoeven de vegetarische balletjes niet in de saus te garen. Deze mogen als laatste worden toegevoegd aan de saus.

Posted in 2017-02-11 (februari), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *