Menu Sluiten

Shorba = linzensoep (Thema: Syrisch)

  • 1 grote aardappel
  • 2 uien
  • verse peterselie
  • gemalen koriander
  • olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • zakje rode linzen
  • 2,5 liter water
  • knoflook
  • 1 glas rijst
  • zout
  • paprikapoeder

  1. Snijd de aardappel in piepkleine stukjes en snipper de uien.
  2. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  3. Bak de ui en de koriander in olijfolie totdat de ui bruin is.
  4. Bak het gehakt rul.
  5. Kook de linzen in ongeveer 30 tot 45 minuten gaar in 2,5 liter water samen met de knoflook, rijst, peterselie, zout, paprikapoeder, aardappel, gehakt, koriander en ui.
  6. Maak de soep eventueel op smaak met zout en/of andere kruiden.
Posted in 2017-05-06 (mei), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *