Menu Sluiten

Rijstkoeken (Thema: Zonnig menu)

  • 250 gram rijst (U kunt hier ook rijst voor gebruiken die nog over is van de dag ervoor. Sla dan stap 1 en 2 hieronder over.)
  • water
  • peterselie
  • 3 eieren
  • 50 gram bloem
  • peper en zout
  • olie

  1. Kook de rijst met wat zout in ongeveer 10 minuten gaar en giet het af.
  2. Spoel de rijst kort af met koud water zodat de grootste warmte eraf is.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Klop de eieren los en klop de bloem er goed doorheen.
  5. Meng de rijst erdoorheen.
  6. Maak het op smaak met peper en zout.
  7. Roer de gehakte peterselie erdoor.
  8. Maak van het rijstmengsel kleine balletjes.
  9. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de rijstkoekjes goud bruin.
Posted in 2017-03-11 (maart), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *