Menu Sluiten

Pommes duchesse (Thema: Valentijnsmenu)

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 2 eidooiers
  • 100 gram boter
  • zout, peper en nootmuskaat

  1. Schil de aardappels en zet ze met ruim water en wat zout op. Doe dit in twee pannen.
  2. Kook de aardappels in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
    Prik zo nu en dan met een vork om te kijken of de aardappels al eerder gaar zijn.
  3. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  4. Giet het water af en stamp de aardappels tot een puree. 
  5. Voeg, afhankelijk van de structuur van de puree twee eidooiers en 100 gram boter toe.
  6. Als de puree te droog is, kunt u eventueel wat melk toevoegen.
  7. Maak de puree verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Doe de puree in een spuitzak met daarin een spuitmondje met een kartelrandje.
  9. Maak kleine toefjes op een plaat met bakpapier.
  10. Bak de pommes duchesse (15 à 20 min.) in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Dit is afhankelijk van de stand van de oven dus controleer zo nu en dan of ze klaar zijn.
Posted in 2017-02-11 (februari), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *