Menu Sluiten

Pasteitje met champignonragout (Thema: Zomerse salades)

  • 150 gram champignons
  • knoflook
  • peterselie
  • 50 boter
  • 60 bloem
  • 1 liter KOUD water
  • groentebouillonblokje
  • eventueel wat maizena of aardappelzetmeel
  • 100 milliliter kookroom
  • 4 pasteibakjes
  • oven

  1. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Hak twee teentjes knoflook en de peterselie fijn.
  3. Laat 50 gram boter zachtjes smelten in een pan. Bak hierin de champignons samen met de knoflook gedurende 4 à 5 minuten.
  4. Voeg beetje bij beetje 60 gram bloem toe en bak het op een laag pitje even kort door, 2 à 3 minuten. Blijf wel roeren.
  5. Doe er 1 liter KOUD water bij en blijf net zo lang roeren totdat de saus dik begint te worden.
  6. Voeg naar smaak een groentebouillonblokje toe.
  7. De saus moet de dikte hebben van een ragout. Als de saus niet de juiste dikte heeft, bind hem dan verder af met een mengsel van koud water en maizena of aardappelzetmeel.
  8. Roer er als laatste een flinke scheut kookroom en de fijngehakte peterselie door.
  9. Verwarm de pasteibakjes ongeveer 3 à 4 minuten in een oven op 200 graden.
  10. Vul de pasteibakjes vervolgens met de ragout.
Posted in 2017-07-08 (juli), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *