Menu Sluiten

Pastasalade (Thema: Zomerse salades)

  • 250 gram pasta
  • 100 gram ham
  • 2 peren
  • 50 gram witte druiven
  • peterselie
  • sinaasappel
  • 200 ml yoghurt

  1. Kook de pasta in ongeveer 8 à 10 minuten gaar in kokend water.
  2. Spoel de pasta af in koud water gedurende 2 à 3 minuten en laat de pasta ongeveer 10 minuten goed koud worden.
  3. Snijd ondertussen de ham en de peren in kleine blokjes.
  4. Halveer de druiven.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. De peren, druiven en peterselie mag bij elkaar gedaan worden in een kom. Doe de hamblokjes in een apart schaaltje.
  7. Rasp de sinaasappelschil en vang dit op in een bakje.
  8. Maak van de yoghurt en de sinaasappelrasp een dressing.
  9. Laat de pasta goed uitlekken en doe deze weer terug in de kom.
  10. Doe de dressing er beetje bij beetje bij en voeg de druiven en peren erbij.
  11. Maak eventueel op smaak met diverse kruiden. 
Posted in 2017-07-08 (juli), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *