Menu Sluiten

Ninos envueltos = Gevulde koolbladeren met rundergehakt (Thema: Chileens)

  • kool
  • wortel
  • ui
  • knoflook
  • rundergehakt
  • Surinaamse rijst
  • zout / peper / overige kruiden

  1. De kool zacht laten worden in heet, niet kokend water.
  2. Daarna laat je de bladeren in een vergiet goed uitlekken.
  3. Snijd vervolgens de wortel in kleine dobbelsteentjes en de ui en de knoflook fijn.
  4. Rul het gehakt in een hete pan samen met de wortel, ui, knoflook en de rijst tot dat het gehakt gaar is.
  5. Vul nu de koolbladeren met het gehaktmengsel door wat van het mengsel in het midden van het blad te leggen.
  6. Rol deze op en vouw de uiteinde van het blad eronder.
  7. Leg de rollen in een pan en giet er een beetje water overheen. Ze mogen niet onder staan!
  8. Maak van de tomaten een sausje en maak deze op smaak met peper en zout of andere kruiden.
  9. Giet deze saus vervolgens over de rollen gevulde koolbladeren heen.
  10. Laat het geheel ongeveer 15 à 20 minuten sudderen.
  11. Om te checken of de rijst gaar is snijd je een rol open en controleer je de rijst of hij gaar is.
Posted in 2017-01-14 (januari), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *