Menu Sluiten

Nacho’s (= gefrituurde stukjes wrap) met guacamolesaus (Thema: Zonnig menu)

Wraps (6 tot 8 stuks)U Kunt hier ook kant-en-klare tortilla-wraps voor gebruiken. Dit is makkelijker en gaat sneller. Begin dan hieronder bij stap 9.

  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 ml handwarm water
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Guacamole-saus (beschrijving van de bereiding vanaf stap 12 hieronder)

  • vruchtvlees van avocado’s (U kunt dit recept combineren met het recept voor Gevulde avocado’s)
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • peper en zout
  • sap van een halve limoen

  1. Doe het bakpoeder in een deel van het water en roer het door tot dat het bakpoeder is opgelost.
  2. Meng het vervolgens met de rest van het water, de olijfolie, de bloem, en een snufje zout door elkaar.
  3. Kneed alles goed door elkaar tot het een deeg is.
    Als het te nat is kunt u er wat bloem bij doen en als het te droog is kunt u er wat water bij doen.
  4. Maak van het deeg 6 à 8 kleine balletjes en dek ze af met folie. Laat ze 15 tot 20 minuten rusten.
  5. Rol nu van ieder balletje een wrap met een deegroller.
  6. Bak deze gaar in een koekenpan. U hoeft geen olie te gebruiken, want dat zit al door het deeg.
  7. Laat de wraps afkoelen.
  8. Doe olie in een grote pan en verwarm deze tot de olie goed heet is. U kunt hiervoor ook een friteuse gebruiken.
  9. Snijd ondertussen de wraps in stroken en vervolgens in kleine vierkantjes.
  10. Frituur de stukjes wraps tot ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  11. Doe ze in een bak en bestrooi ze met wat zout.
  12. Ontvel de tomaten door een kruisje aan de bovenkant te zetten, ze vervolgens kort in kokend water te dompelen en ze daarna in koud water te leggen.
  13. Verwijder de pitjes.
  14. Pers of snijd de knoflook fijn.
  15. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado’s fijn.
  16. Doe de tomaten en de knoflook erbij en prak alles goed fijn tot een soort compote.
  17. Maak het op smaak met peper en zout en doe er het sap van een halve limoen bij.
Posted in 2017-03-11 (maart), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *