Menu Sluiten

Mloukhieh = rijstgerecht met onder andere smakelijke kruiden, kip en jutebladeren (Thema: Syrisch)

  • Mloukhieh (bladeren van juteplant)
  • halve bol knoflook
  • gemalen koriander
  • zout en peper
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 hele kardemom
  • pikante paprikapoeder
  • kip met bot
  • citroen
  • rijst met kleine korrel
  • angel hair pasta
  • ghee (geklaarde boter)
  • goede olijfolie
  • Turkse yoghurt
  • muntblaadjes

  1. Kook de kip in ruim water in 30 tot 45 minuten gaar.
  2. Als de kip gaar is, giet je deze af.
  3. Vang het vocht op en bewaar deze voor het koken van de rijst en de bladeren.
  4. Pluk de kip en zorg ervoor dat er geen botjes achterblijven.
  5. Week de bladeren 20 minuten in water.
  6. Daarna afgieten en de bladeren kort bakken in een klein beetje olijfolie met daarbij een half blik ghee. Roer alles goed door elkaar heen.
  7. Pers de knoflook uit en bak het samen met de gemalen koriander in een beetje olijfolie.
  8. Voeg er wat water, waarin de kip heeft gekookt, toe.
  9. Voeg daarna de geplukte kip en de gekookte bladeren eraan toe.
  10. Strooi er wat pikante paprikapoeder doorheen en roer alles goed door elkaar.
  11. Laat het ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
  12. Bak de pasta kort in 3 eetlepels ghee.
  13. Kook de rijst en de pasta ongeveer 20 minuten in het vocht waar in de kip gekookt heeft. Giet daarna alles af.
  14. Doe wat yoghurt op een bordje en giet er wat olijfolie over. Maak het af met gehakte muntblaadjes.
  15. Leg wat citroenen op tafel, deze kunt u indien daar behoefte aan is uitknijpen over het gerecht.
Posted in 2017-05-06 (mei), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *