Menu Sluiten

Knapperige groenten met kokos (Thema: Zonnig menu)

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 grote winterpeen
  • 1/4 spitskool
  • 1/4 paksoi
  • halve eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 100 gram taugé
  • geraspte kokos

  1. Zet een pan met heet water op.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Dop de boontjes en halveer deze.
  4. Schil de wortel en snijd deze net zoals het formaat van een halve sperzieboon.
  5. Snijd vervolgens de spitskool en paksoi in dunne reepjes.
  6. Blancheer (dat betekent kort koken in kokend water) de sperziebonen en wortel ongeveer 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  7. Spoel ze af met koud water.
  8. Verhit olie in een grote pan of wok en fruit hierin kort de ui en knoflook.
  9. Bak tenslotte de geblancheerde wortel en sperziebonen met de spitskool, de paksoi en een snufje kerriepoeder ongeveer 3 minuten mee.
  10. Maak op smaak met peper en zout.
  11. Voeg als laatste de taugé toe en strooi de kokos eroverheen.
Posted in 2017-03-11 (maart), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *