Menu Sluiten

Kip Pilav (Thema: Zonnig menu)

  • perzik uit blik (klein blikje)
  • peterselie
  • 600 gram kipfilet
  • boter of olie
  • halve eetlepel paprikapoeder
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketjap
  • maizena
  • water

  1. Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op.
  2. Snijd de perziken in partjes.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Snijd vervolgens de kip in kleine blokjes.
  5. Roerbak de kip in boter of olie. Strooi tijdens het bakken wat paprikapoeder erdoor voor de smaak.
  6. Haal de kip uit de pan zodra het goudbruin is en leg het apart in een schaal.
  7. Fruit nu in de pan waar de kip in is gebakken de ui, paprika en knoflook.
  8. Maak dit geheel op smaak met peper en zout.
  9. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het 1 minuutje meebakken.
  10. Doe er een scheutje ketjap bij.
  11. Voeg het sap van de perzik en water toe tot dat alles net onder staat.
  12. Breng rustig aan de kook.
  13. Voeg nu de kipfilet aan de saus toe en laat het een paar minuutjes door sudderen.
  14. Voeg als laatste de partjes perzik en de fijn gesneden peterselie toe en laat het nog even kort mee sudderen.
  15. Is de saus aan de dunne kant, dan kunt u deze binden met een mengsel van koud water en maizena.
  16. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.
Posted in 2017-03-11 (maart), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *