Menu Sluiten

Kabsa = rijstgerecht met kip (Thema: Syrisch)

  • kip met bot
  • basmatirijst met grote korrel
  • ghee (geklaarde boter)
  • goede olijfolie
  • laurierblaadjes
  • hele kardemom
  • paprika
  • uien
  • tomaten
  • wortel
  • doperwten
  • kabsa-kruidenmix (o.a. saffraan, komijn, koriander, kaneel, enz.)
  • amandelen

  1. Kook de kip in ruim water in 30 tot 45 minuten gaar.
  2. Als de kip gaar is giet je deze af. Vang het vocht op en bewaar deze voor het koken van de rijst.
  3. Pluk de kip en zorg ervoor dat er geen botjes achterblijven.
  4. Rasp de wortel en snij de uien, paprika en tomaten klein.
  5. Kook de rijst samen met de kabsa-kruidenmix, de paprika, uien, wortels, tomaten en doperwten in ongeveer 20 minuten gaar in het vocht waar in de kip heeft gekookt.
  6. Rooster de amandelen kort in een koekenpan. Je hoeft hier geen olie voor te gebruiken want er zit genoeg olie in de noten.
  7. Als de rijst klaar is, meng je de kip erdoorheen.
  8. Strooi als laatste de geroosterde amandelen eroverheen.
Posted in 2017-05-06 (mei), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *