Menu Sluiten

Hummus (6 personen) (Thema: Syrisch)

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 theelepel baking soda
  • 1,5 liter water
  • 4 geplette knoflookteentjes
  • 270 gram tahin
  • 4 eetlepels vers citroensap
  • 1,5 theelepel zout
  • 100 ml kookvocht

  1. Week de nacht van te voren de kikkererwten in een grote kom met veel water.
  2. De volgende ochtend water weggooien en kikkererwten goed omspoelen.
  3. Zet een pan op het vuur, doe de kikkererwten en 1 theelepel baking soda in de pan en verwarm dit 3 minuten. Blijf ondertussen roeren.
  4. Voeg vervolgens het water toe en breng aan de kook.
  5. Haal het schuim en de velletjes eruit met een schuimspaan.
  6. Kook het geheel gaar in ongeveer 30 à 45 minuten. De kikkererwten zijn gaar wanneer je ze plat kunt drukken.
  7. Giet de kikkererwten af en bewaar een deel van het vocht.
  8. Pureer tot het een stevige pasta is geworden.
  9. Voeg de knoflook, tahin, citroensap en zout toe.
  10. Voeg desnoods het bewaarde vocht toe tot het de juiste structuur heeft. Dit is vergelijkbaar met een spread.
  11. Doe de hummus in een kom en laat nog een half uurtje rusten.
  12. Dien de hummus op met wat verse peterselie en kikkererwten als topping.
Posted in 2017-05-06 (mei), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *