Menu Sluiten

Gevulde avocado’s (Thema: Zonnig menu)

  • 2 avocado’s
  • 1/4 knolselderij
  • 2 winterpenen
  • klein blikje kidneybonen
  • 2 selderijstengels
  • klein blikje mais
  • geraspte kaas
  • peper en zout / diverse kruiden
  • oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de avocado’s en ontdoe ze van de pit. Haal het vruchtvlees eruit en bewaar deze om guacamolesaus te maken (zie recept Nacho’s (= gefrituurde stukjes wrap) met guacamolesaus).
  3. Leg de avocado’s in een ovenschaal.
  4. Schil de knolselderij en de winterpenen en snijd deze in kleine blokjes.
  5. Doe dit ook met de selderijstengels en doe alles in een kom.
  6. Laat de kidneybonen en de mais uitlekken.
  7. Roerbak de groenten ongeveer 5 à 7 minuten.
  8. Maak het geheel op smaak met peper en zout en eventueel andere kruiden.
  9. Voeg als laatste de kidneybonen en de mais erbij en roer alles door elkaar.
  10. Schep de groenten in een bak of kom.
  11. Vul de avocado’s met de groenten en bestrooi ze met geraspte kaas.
  12. Zet de schaal met de gevulde avocado’s in de voorverwarmde oven en laat de kaas gratineren tot het goudbruin van kleur is. Dit duurt ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de stand van de oven.
Posted in 2017-03-11 (maart), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *